CARME PONCE, psicòloga col·legiada nº10.640.

 

Llicenciada en Psicologia clínica per la Universitat de Barcelona.Vaig realitzar el Post-grau en Psicodiagnòstic infantil a l’Hospital Sant Joan de Déu , formant-me en el tractament de nens i adolescents i les seves famílies. He treballat en l’àmbit hospitalari i també en consulta privada. Posteriorment, a diferents escoles de la ciutat de Badalona he conduit grups de pares, dins l’àmbit comunitari , en el marc dels Plans educatius d’entorn, treballant el pas a l’escola, a cicle infantil i el pas a l’ESO amb pares de cicle superior.
 
Des de l’any 2012 dirigeixo AraStudi.

M’apassiona treballar amb nens i joves i intentar contribuir en el seu desenvolupament com a persones. Diuen els especialistes, que la infantesa és l’etapa de la vida que més empremta ens deixa. Els actuals estudis en neurociència ens parlen de com l’experiència i el pensament modifiquen el nostre cervell.

I si la plasticitat cerebral ens permet entrenar de manera apropiada el nostre cervell, llavors podem   generar creences adequades i positives, i així estem ajudant als nostres alumnes a afronar millor les dificultats, i a tenir més recursos.

Aquests estudis també indiquen que les emocions positives faciliten la memòria i l’aprenentatge i l’estrés bloqueja el pas d’informació. Les activitats artistíques, la música, la creativitat, desenvolupen els procesos cognitus. Som el nostre cervell!

Amb tot el que anem sabent del funcionament cerebral ens cal educar més enllà dels resultats acadèmics, hem d’educar; en valors, la creativitat, en l’art, amb civisme, amb estima, amb solidaritat i compromís. Hem de donar sentit a allò que aprenem. Hem de crear, pensar i ens hem d’emocionar amb allò que fem.